Monday, November 30, 2009

1st time jalan-jalan di Nusajaya Kota Iskandar

tadi petang, pas balik dari kampung cz ade kenduri untuk cousin iwan yang nikah ritu, Iwan bawak jalan2 gi Nusajaya. seyes memang aku x penah jejak lagi kat sane. tadi sampai pun x turun dari kereta, just pusing2 jek..

cam kagum gak la tgok bangunan nye..tapi blum penuh lagi la dalam tu. masuk sampai kat Puteri Harbour. ade la sebiji kapal yang berlabuh kat situ tadi..


nampak tak kapal tu?...sowi la klu x nampak sangat. time dalam kereta jek, x keluar pun dari kereta..


jalan nak gi club house la ni..

depan club house la ni...

ade 1 jek kapal kecik yg b'labuh kat situ..

signboard nye terlepas...hhuhuhuh..dapat ni pun, jadi la..









tgok jek la gmbar yg xseberapa tu..xtau nak letak cite pe..

Sunday, November 29, 2009

Alamak..demam la pulak..

Patut la tadi petang pas balik dari kampung, Danny asik merengek jek..
nak demam rupa nye.
Demam nak pandai la tu..nak pandai jalan kot...???
huhuhuhuhuhu...
bile la Danny nak pandai jalan kan..

Baru jek ni aku rasa badan dia panas.
check temperature 37.4 c. aku ni, klu da sampai 37 c, memang aku da risau r..
terus la siap2 kan ubat die sume..letak gak towel yang basah kat dahi tu..
da aku lak ni yang x le nak lelah mata..
layan internet jek la..

Saturday, November 28, 2009

Menu Raya Haji..

Raya semalam korang masak ape??

aku just tolong mak aku masak skit2 jek..
menu nye :

1) Nasi impit
2) Ayam masak merah
3) Rendang daging
4) Telor masak kicap
5) Soto

aku dengan rajin nye, wat begedil daging..hehehehehe..
laku beb..

sowi ye..xde gambar.

Standby..

Ari rabu lepas, 25hb lepas ade Jcard day Jusco Tmn Universiti.
memang nak bli bag ni, senang nak jalan2 kn..
nak2 date aku xlame lagi dengan Air Asia..heheheh
ok la rege nye, ade less 70% ..dapat dalam 140rm cm tu la..

blanje dalam rm200 jek..yang lain tu sume makanan jek.
sib baik ade budak cashier tu scan jek guna resit kale merah..
so...dapat la aku tuka kupon rm20..
sukerrrr!!!






Friday, November 27, 2009

Bob the builder

Tadi pas balik keje, singgah Jusco jap. konon nak beli beger Mc D.sampai jek, trus naik atas. konon nak tgok mainan. pastu nampak botol air.lawa lak..pusing2 tgok ade 50% disc.pusing2 lagi, jmpe yang kecik skit tapi xde disc. trus tnye promoter yg kt ctu. die gi check kan, ade disc. suke jek aku..huhuhuhu

tgok jam da kol 5.40ptg, lincah gi bayar, trus gerak balik..
sampai umh, Danny tgok jek, suka betul die..
gi cuci2 jap, bru isi air. trus la di minum..huhuhuhu..

rege nye, rm9.90 after less 50% tinggal rm4.95..akak suke..huhuhu


semalam Jcard day Jusco taman universiti. aku memang plan nak gi coz, nak bli travel bag.
xsempat lagi nak amik gambar.nnti da ade, aku upload r..

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidil Adha

Salam Aidil Adha untuk semua gang...
pada yang balik kampung, berhati2 di jalan raya..
selamat jalan..

Monday, November 23, 2009

@ Vivo City

Sowi ek gang, lambat nak kua entry ni..
Pas keluar dari Sentosa, singgah Vivo City lak..saje jek main redah.
coz, memang skali jalan kan..jalan2 cuci mata sajorkkkkk....
Baru msuk bape kedai, lako da cam lepak, nak ajak trus balik JB.
die nak demam la kot. coz, b4 gerak dr Sentosa td, die telan ubat antibiotic.

B4 naik lift, nampak lak national geografi nye kedai. da macam muzium da aku tgok..hehehehe
aku ngan ekin, gedik-gedik nak gambar..heheheh


cam seram lak tgok muka ekin ni..hehehehtime ni, iwan yang amik gambar..

ye ye jek baca buku tu..over jek..huhuhuh


ni lagi r, siap sengih2 lagi...huhuhuhu
rak buku rege die..gile r. SGD. mahal sebab barang antik kot..

cam almari b'hantu jek kan...huhuhu

kat 1 side dalam kedai national geografi ni..ade flash la plak..
ni clear skit kn..

sempat lagi ni, b4 gi car park..
heheheheh....

pas dari vivo city, trus gerak blik JB..


buai besar tu..besa gile. mak cik aku kate, bole muat dlm 10 orang dalam 1 gondola tu.
lupe ritu die cakap bape rege skali naik. x clear sangat, cz jauh skit..
dekat skit..

betul2 kat sebelah r ni...

pastu, jauh skit..

& makin jauh..

otw balik, jam skit jalan nak balik lepas kastam singapore..

orang ni da sondol kereta Picanto..sib baik xde pape..klu x..

Balik singgah umah mertua ku. tapi xde orang. sampai dalam pukul 4 gitu.makan & mandi sume siap2 & terus terbongkang 3 branak. nak maghrib baru bangun , cz sadar dgr sore orang2 da balik..



0 comments Links to this post

Siloso Resort, Sentosa

Last minit nye plan ni..
time tu da kol 7 lbih. Lako call, ajak gi Singapore, Sentosa.
Iwan lak, macam ye x ye nak pegi.
Pukul 2.30 pagi baru gerak, trus pegi umah cik na.
sampai sane pukul 4 pagi. b4 kol 9 nak gi da Sentosa, cik mus tunjuk kan jalan.
dapat tdo bpe jam jek..huh!!rabak la mata..


b4 gerak gi Sentosa.macam die yang nak drive..


Iwan ngah lap2 kereta skit..




sampai sudah....korang nampak x??hehehehhe


Danny nmpak tu, mulut die..uh..uh..uh..


Siap ngan tangan due tunjuk2...


Gi toilet dulu...opppssss...flash plak.


Baru2 sampai ni..nak gak posing jap..
Lako & ekin..


Aku plak..Danny bukan geti nak tgok camera...eerrrrrrrr!!!


Makan time..free ni..huhuhuhuhuh.memasing kebulur.
tgok tangan budak kecik tu..sibuk betul r.


pindah lak bawah pokok..tepi pantai ni..




candid la..


Iwan lak...tgok pic iwan tau, bukan orang yang tengah lalu tu..hahahahah


konon2 la...


makanan..banyak gile..


Ekin merajok k??hehehehhe
orang kate candid, die bole pusing plak..


Time ni, Danny da ngaruk2 la..nk tdo tu..


Pusing2, pastu trus keluar..
Word "SILOSO" tu sebenar nte..ingat nak amik full, tapi rmai orang..



Da keluar dari beach ni..





Jalan kaki gi parking kereta..jauh gak.







Sambung next entry k...





















0 comments Links to this post
Newer Posts Older Posts Home